ماده غذایی که سبب نفخ می‌شوند.
غذاهای ساخت کننده نفخ شکم، نفخ شکم وقتی چهره می‌دهد که شکم پس از خوراک تناول کردن متورم یا این که تعالی گردیده باشد. انگیزه آن معمولاً نفخ یا این که بقیه خطاها گوارشی میباشد. نفخ شکم بسیار شایع میباشد. حدود 16–30٪ از اشخاص می‌گویند كه مرتباً آن را تجارب بهترین متخصص داخلی مشهد  می كنند.
اگرچه نفخ شکم احتمال داراست نشانه یک بیماری بدون شوخی باشد، البته معمولاً ناشی از بعضا مواد در رژیم غذایی میباشد. درین نوشته‌ی‌علمی ما همت کرده ایم 12 ماده غذایی که میتوانند سبب نفخ شکم شوند، به یاروهمدم پیشنهاداتی در زمینه‌ی اینکه چه چیزی بخورید را پژوهش کنیم. ولی بدین قضیه اعتنا داشته باشید که عموم اکثر وقت ها “نفخ” را با “احتباس آب”، که مشتمل بر ارتقا مقدار مایعات در تن میباشد، خطا میگیرند.
چه غذاهایی نفخ دارااست ؟
ولی از معمول ترین مواد غذایی که سبب ساز نفخ شکم میشوند، عبارتند از:
لوبیا
لوبیا نوعی حبوبات میباشد. آنان دربردارنده مقادیر متعددی پروتئین و کربوهیدرات های اثرگذار می باشند. لوبیا همینطور از حیث فیبر و یک سری ویتامین و مواد معدنی بسیار بی نیاز میباشد.
با این اکنون، بیشتر حبوبات دربردارنده قندهایی به اسم آلفا گالاکتوزیدها می‌باشند که به گروهی از کربوهیدرات ها به اسم FODMAP وابستگی دارا‌هستند.
FODMAP ها (اولیگو، دی، مونوا ساکاریدها و پلیول های قابل تخمیر) کربوهیدرات هایی با زنجیره کوتاه می‌باشند که به وسیله باکتری های روده در روده گرانقدر تخمیر میگردند. گاز یا این که نفخ شکم متاع جانبی این مراحل میباشد.
FODMAP برای اشخاص تندرست، به آسانی انرژی موردنیاز برای باکتری های موءثر هضم را تأمین خواهد کرد و نباید مشکلی ساخت‌و‌ساز نماید.
با این حالا، برای اشخاص در گیر به سندرم روده تحریک پذیر، نوع دیگری از گاز در زمان فرایند تخمیر تشکیل میشود. این احتمال داراست منجر حزن معده، با علائمی مانند، نفخ شکم، گرفتگی و اسهال باشد.
خیساندن و جوانه زدن حبوبات شیوه نیکی برای کاهش FODMAP در آن‌ها میباشد. ردوبدل یک سری توشه آب تر گردیده نیز میتواند اثرگذار باشد.
بعضا از حبوبات شل خیس هضم میگردند. لوبیا چیتی و لوبیا سیاه به خصوص بعد از خیساندن، ریلکس خیس هضم میشوند. همینطور میتوانید لوبیا را با غلات یا این که گوشت جایگزین فرمایید.
عدس نیز جزء حبوبات میباشد. آن ها دربردارنده مقادیر متعددی پروتئین، فیبر و کربوهیدرات های اثر گذار و همینطور مواد معدنی مانند آهن، مس و منگنز می‌باشند.
به جهت محتوای فیبر بالایی که دارا‌هستند، در اشخاص حساس منجر نفخ شکم میگردند. این فرمان خصوصاً درباره‌ی اشخاصی که عادت به میل کردن مقدار متعددی فیبر ندارند، درست گو میباشد.
عدس مانند لوبیا دربردارنده FODMAP میباشد. این قندها احتمال دارااست به ساخت و ساز بیش تر از حد گاز و نفخ شکم باعث شوند.
با این حالا، خیساندن عدس پیش از میل کردن آن قادر است سیستم دستگاه گوارش را بسیار آهسته خیس نماید. عدس رنگ پر‌نور مجموعاَ فیبر کمتری نسبت به گیاهان تیره داراست و به این ترتیب میتواند نفخ کمتری ساخت‌و‌ساز نماید.
آب میوه های گازدار
آب میوه های گازدار یک کدام از دیگر از دلایل بسیار اساسی نفخ شکم میباشد. این آب میوه ها دربردارنده مقادیر متعددی دی اکسید کربن می‌باشند.
زمانی یک کدام از این آبمیوه ها را استعمال میکنید، در غایت مقادیر متعددی از این گاز را می بلعید.
یه خرده از گاز در سیستم هضم به دام می افتد که میتواند سبب ساز نفخ ناگوار و حتی گرفتگی گردد.
آب بی آلایش، مدام شایسته ترین مورد برای آبمیوه میباشد. بقیه مورد های تندرست مشتمل بر قهوه، دمنوش و آب با مزه میوه می‌باشند.
کلم بروکلی و بقیه صیفیجات چلیپایی
خانواده صیفی جات چلیپایی دربرگیرنده کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسلی و یکسری ماده دیگر میباشد. این مواد بسیار تندرست و دربردارنده اکثری از مواد مفید ضروری مانند فیبر، ویتامین C، ویتامین K، آهن و پتاسیم می‌باشند.
آن ها همینطور دربردارنده FODMAP می‌باشند، براین اساس احتمال دارااست در بعضا اشخاص نفخ ساخت‌و‌ساز نمایند. پختن صیفیجات چلیپایی می‌تواند هضم آن ها را سهل وآسان نماید.
مورد های متعددی، مثلا اسفناج، خیار، کاهو، سیب زمینی شیرین و کدو سبز وجود دارااست که می شود به مکان صیفی جات چلیپایی بهره برد.